פינוי מקלטים הינה פעולה אשר נדרשת כל מספר שנים, או בכל פעם בו מרגישים הדיירים כי המקלט כבר "עולה על גדותיו". המקלטים בבניינים רבים הופכים להיות מחסנים ומלאים בפריטים ורהיטים שנזרקו עם השנים, ולכן כבר לא יכולים לשמש לתפקיד לשמם הם נועדו במקורם.
פעולת פינוי המקלטים, לכן משמישה את המקלטים ומאפשרת לדיירי הבניין להשתמש בו בעתות חירום או לחילופין למטרות אחרות (עריכת אסיפות, ימי הולדת ועוד).
תכנון פינוי המקלט
ישנם מספר שלבים אשר חייבים להיעשות כאשר הולכים לקראת פינוי מקלטים. הפעולה הראשונה הינה מיון הפריטים הנמצאים. יש לברר מה ראוי להיזרק, ומה ראוי להישמר. לפעמים מחליט ועד הבניין, כי אפשר למחזר פריטים מסוימים לשימוש חוזר ויעיל יותר. חלק מהפריטים או הרהיטים הישנים יידרש להיות משונע למקומות אחרים, ולפעמים אף בסיוע של כלים כבדים (מנוף, או מספר משאיות).
יש לחשוב היטב על דרישות המקלט, בכדי להחליט על הפריטים שיזרקו. בדרך כלל, רבים מעדיפים להשאיר ספות, כיסאות ושולחנות אשר יוכלו לשמש את באי המקלט לנוחיותם גם בעתות שלום. פעולת המיון הינה הפעולה החשובה ביותר, אשר לאחריה פעולת סילוק הפריטים והרהיטים הינה פעולה מקצועית אשר חייבת להיעשות בסיוע חברה בעלת מומחיות בתחום זה.
פינוי לכל מטרה ומענה אנושי ואדיב 24/7 – התקשרו לייעוץ חינם 052-8037670
פעולות נלוות לפינוי מקלטים
לאחר פעולת הפינוי, המקלט אשר נשאר במערומיו נגלה על כל פגמיו. בכדי להכין את המקלט למצב סביר אשר יהיה כיף לשהות בו, יש לבצע ניקיון, הדברה כנגד מזיקים ופעולות נוספות אשר יידרשו. הניקיון יכלול פעולות כמו סיוד הקירות וניקיון השירותים, אשר הינם מחויבי המציאות. במידה והמקלט משרת מספר בניינים או מספר רב של דיירים, יש לחשוב על הפרדה לחדרים או בניית מחיצות.
לא תמיד ועד הבניין הוא יהיה זה אשר יישא בעול הכספי הכרוך בפינוי המקלט. פעמים רבות, יוכלו הדיירים להגיש בקשה מיוחדת לראשות המקומית, אשר תדאג ותסיע להם בפעולות אלו. חברה מסייעת, כדוגמת יוסף פינוי הוגן תוכל ללוות את התהליך כולו, לייעץ ולבצע בעצמה.כך יוכלו הדיירים לחסוך את זמנם ולבצע זאת על הצד הטוב ביותר.